Your search results

Villa met romantische kasteelarchitectuur

Vraagprijs € 1,495,000 k.k.
Burgerhoutsestraat 12, Roosendaal, Nederland,
add to favorites
321
Video

 

Dit unieke rijksmonument, ‘Villa ‘Mariahove’, is in 1900 in opdracht van H. Gilse ontworpen door de Roosendaalse architect M. Vergouwen. Het ontwerp is gebaseerd op een romantische kasteelarchitectuur. Typerende kenmerken hiervan zijn de schilderachtige opzet met erkers, de hoektoren en de kantelen. De villa en haar tuin in landschapstijl vormen een absolute eenheid. Er is uitgegaan van de prachtige neorenaissance stijl en dat maakt Villa Mariahove uniek.

De villa aan de Burgerhoutsestraat telt drie verdiepingen. Op de derde etage is in 2007 brand uitgebroken. De etage is nu voorzien van een geheel gerestaureerd dak, en is geheel in oude glorie hersteld. Deze verdieping kan volledig naar uw eigen stijl als super penthouse worden gestyled. De villa met de allure van een kasteel, is nu ten dele ingericht als kantoor, maar kan volledig als woning worden aangemerkt. In het verleden heeft Villa Mariahove meerdere bestemmingen gehad. Zo bracht de gemeente Roosendaal van 1975 tot 2001 de gemeentelijke muziekschool onder in Mariahove. Voor velen staat dit pand dan ook bekend als ‘de oude muziekschool’.

Gemoedelijk Roosendaal
Roosendaal verwierf in 1809 haar stadsrechten en groeide uit tot een gemeente waar cultuur sport en vermaak hoog in het vaandel staan. Op de Oude markt zijn er diverse activiteiten van de plaatselijke horecaondernemers. Ook is er in Roosendaal gebruik te maken van de prachtige 18-holes golfbaan en heeft de stad de enige Indoor Skydive van Nederland. In de schitterende beboste omgeving van Villa Mariahove is ruimschoots de gelegenheid tot een heerlijke wandeling of te genieten van de paardensport. Shoppingpark Rosada, met diverse wereldmerken, is medeverantwoordelijk voor het grote winkelaanbod. Op tien kilometer afstand van Villa Mariahove ligt Breda international Airport, waar het een komen en gaan is van zakelijke en privéjets.

Address: Burgerhoutsestraat 12, Roosendaal, Nederland
State/County:
Zip: 4701 EL
Country: Netherlands
Property Id: 21639
Price: Vraagprijs € 1,495,000 k.k.
Property Lot Size: 505 m2
: Array
Floors: 1
attic
backyard
balcony
fenced yard
fireplace
forecourt
garage
roof deck
tree view

Qualis International

Hoofdkantoor
+31 416 315 501
info@qualis.nl

Contact Me